Paratrasnetul Nibus

protecţia de care ai nevoie!

uşor de instalat
service ieftin şi simplu
respecta standardele UNE 21186 şi NFC 17102
rază mare de ionizare
rază mare de protecţie
garanţie maximă

Paratraznetul Nibusbotto

protecţie pasivă

uşor de instalat
service ieftin şi simplu
realizat din oţel inoxidabil
realizează un volum de protectie conic

Despre Paratrasnetul NIMBUS

inapoi sus

Paratrasnetul Nimbus cu Early Streamer Emission (E.S.E.) este produs de renumita companie CIRPROTEC din Spania, unul din liderii mondiali in domeniul productiei de paratrasnete si protectiei impotriva trasnetului.

Sistemul Nimbus E.S.E. este o tehnologie de varf, ce garanteaza o raza larga de acoperire si siguranta in uz, prin controlarea modului de coborare a fulgerului spre pamant. Un singur paratrasnet Nimbus asigura o arie de protectie cu raza de peste 100m. Evitati timpul lung de instalare si costurile mari folosind un paratrasnet Nimbus cu sistem E.S.E., paratrasnet construit conform normativelor UNE 21186 si NFC 17102.

Principiul de funtionare al paratrasnetului nimbus cu E.S.E.

inapoi sus

Nimbus este un paratrasnet cu un dispozitiv electronic de emisie a unui fascicul, care se foloseste de gradientul atmosferic pentru a stoca energia electrica si a emite ulterior impulsuri de inalta frecventa in atmosfera, ce produc o cale preferentiala de descarcare a fulgerului, numita trasor ascendent sau lider. Astfel, paratrasnetul Nimbus garanteaza ca punctul de impact al fulgerului se va afla la o inaltime mai mare decat la o instalatie cu paratrasnet pasiv, ceea ce creste raza de acoperire. Dupa captare, paratrasnetul dirijeaza fulgerul prin conductorul de coborare spre sol, unde descarcarea electrica va fi neutralizata.

1. Crearea campului electric

Atunci cand exista conditii atmosferice care duc la formarea unor nori incarcati electric (Cumulonimbus), gradientul atmosferic creste rapid, producand un camp electric de mii de V-m intre sol si plafonul de nori.

2. Stocarea energiei

In timpul procesului descris mai sus si in functie de campul electric, paratrasnetul Nimbus cu sistem E.S.E. capteaza si stocheaza energia din atmosfera.

3. Controlul incarcarii cu energie si emiterea transportului ascendent

Cand incarcatorul de energie detecteaza faptul ca se apropie un fulger (voltajul este apropiat de valoarea gradientului atmosferic), paratrasnetul emite un trasor ascendent sub forma unor impulsuri de inalta frecventa, folosind energia stocata.

4. Descarcarea de energiei

Trasorul ascendent furnizeaza o cale ionizata de impedanta scazuta pentru descarcarea energiei stocate in nori in pamant, prin intermediul conductorului de coborare al sistemului, prin egalizarea cu potentialul de la suprafata solului.

Niveluri de protectie

inapoi sus

Sunt acceptate patru niveluri de protectie a constructiilor / structurilor impotriva trasnetului:

- Intarit; nivel I si II pentru zone populate, nivel mare de ocupare al cladirilor, risc mare de incendiu, zone cu un numar mare anual de fulgere / Km patrat , zone izolate, etc.

- Normal; nivel III si IV pentru zone mai putin populate, risc scazut de incendiu, zone cu un numar mic anual de fulgere / Km patrat , pierderi materiale mici etc.

Pentru siguranta, noi recomandam nivelul I de protectie.

Soft gratuit

inapoi sus

Pentru a determina daca o structura trebuie protejata impotriva trasnetului, a nivelului de protectie necesar precum si a modelului de paratrasnet potrivit, Cirprotec va ofera un soft gratuit care poate fi accesat aici

Acest program permite:

- inregistrarea si utilizarea gratuita, gazduita pe site-ul nostru,
- gestionarea, clasificarea si arhivarea proiectelor dumneavoastra,
- descarcarea unui raport potrivit ca anexa a documentatiei proiectului,
- descarcarea unei diagrame de instalare CAD

Paratrasnet CPT Cirprotec

inapoi sus

Catalog Ciprotec L1

Certificat de conformitate

Montaj Paratrasnet

inapoi sus

Societatea noastra ofera servicii de executie si montaj a instalatiilor de protectie impotriva trasnetului, servicii ce includ montajul paratrasnetului, executia si montajul circuitelor de coborare precum si a prizelor de pamant.